Waarom ik baan in Bulgarije moest weigeren #opinie

De Nederlandse schatkist loopt in hoog tempo leeg op andere landen in Europa (en de rest van de wereld) die hun zaakjes minder op orde hebben. Bovendien is er nog een eurolekje.

Schatkist
Dus sneuvelen er in hoog tempo voorzieningen voor mensen die de schatkist altijd hebben helpen vullen. Maar die nu – om welke reden ook – brodeloos zijn geworden. Uit de bekroonde serie: Stank voor dank.

Brains
Henk Kamp brak in een vorig leven door als Brains in The Thunderbirds. Wie goed kijkt ziet nog steeds draadjes bewegen als hij praat.

Bijstand
Tegenwoordig verdient Henk de kost als minister van Sociale Zaken. Momenteel werkt Henk aan wetgeving die het mogelijk moet maken om iemand bijstand te weigeren als hij niet bereid is om te verhuizen.

Vlaaien
Henkie doelt dan niet op een verhuizing een straat of wijk verderop. Ook als een Groninger weigert om vlaaien te gaan bakken in Limburg, gaat de geldkraan dicht.
Want Grieken, Italianen, Spanjaarden, Portugezen, Ieren, Bulgaren, Roemenen en nog 360 andere volkeren laten we NIET graag in de kou staan. We zijn immers een sociaal volk.

Rayon
Zelf kreeg ik een baan aangeboden in Bulgarije. Inclusief een eigen rayon. Ik heb geweigerd. Ik kan het fysiek niet opbrengen om zesduizend Bulgaarse vrouwen hun – in Nederland aardbeien plukkende – mannen te doen vergeten.

Reacties zijn gesloten.