Waarom ik maar zo opgewonden blijf #informatief

Ik vond al dat het zo lang duurde. Die kleine beurt van mijn auto.

Kwartiertje
Toen ik na drie maanden poolshoogte ging nemen, trof ik een bedroefde garagehouder aan. Hij: “Ik heb maar één monteur lopen hier. Op papier tenminste. Maar in de praktijk komt Arie hier maar één keer per jaar. Een kwartiertje of zo. Meestal drinkt ie niet eens koffie. Het gaat hem puur om het kerstpakket.”

Zat
De PvdA is het zat. Raadsleden die nooit komen opdagen bij vergaderingen krijgen geen geld meer. Als het aan de PvdA ligt. De PvdA dient daartoe een wetsvoorstel in.

Sluwe types
Een evaluatie leverde op dat in elf gemeenten in totaal twaalf spookraadsleden van diverse partijen ‘zitten’. Spookraadsleden zijn sluwe types. Ze vangen maandelijks 1000 tot 1500 euro voor hun chronische verzuim.

Scherp
“Zoals iedereen moeten ook raadsleden werken voor hun geld”, merkt PvdA-Tweede Kamerlid Pierre Heijnen scherp op. Waarom hij hier NU pas mee komt, wilde Pierre niet zeggen.

Opgewonden
Zelf ga ik altijd naar een spookraamprostituee. Lekker goedkoop. Op de terugreis ben ik echter nog net zo opgewonden.

Reacties zijn gesloten.