Waarom ik Rotterdam even mijd #informatief

Het dreigement van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, om relschoppers op grote televisieschermen in de stad te plaatsen, heeft zijn eerste effect gesorteerd.

Gisteravond meldde de eerste reltrapper zich ‘vrijwillig’ op het hoofdbureau van de politie Rotterdam-Rijnmond. Morgen vindt in Rotterdam een spoeddebat over de rellen bij Feyenoord plaats.

Confrontatie
Voor wie het ontgaan is: zaterdagavond maakten tientallen jongeren zich plotseling los uit een groep demonstranten bij de Kuip. Geëist (maar dan in het kwadraat) werd het vertrek van de directie van Feyenoord. Binnen de kortste keren ontstond een heftige confrontatie met de politie.

Louche
Saillant detail: gisteravond laat werd ik gebeld door een louche advertentieverkoper. Dat hoorde ik meteen aan zijn aanbod: mijn gezicht zou donderdagavond levensgroot op diverse plekken in Rotterdam te bewonderen zijn. Inclusief mijn logo en contactgegevens. En dat allemaal voor slechts 300 euro.

Bui
Toen ik de man vanmorgen wilde laten weten dat ik de deal wilde annuleren, nam hij niet op. Omdat Helga van Leur en ik de bui al zien hangen, spoed ik me momenteel in mijn vaalblauwe camper naar de Duitse grens. Gevoelsmatig lijkt me dat handig.

Reacties zijn gesloten.