Waarom ik Tofik Dibitje loslaat op scooterhetze #aanklacht

En NU ben IK het zat. Ik ben al te lang gestigmatiseerd. Dus doe ik hierbij een Tofik Dibitje: door dagblad De Pers aan te klagen, klaag ik de media in Nederland. Dit vanwege tendentieuze berichtgeving.
Zodra ik weet wat dat betekent, meld ik me nog even bij u.

Haat
De woedende blikken, gestrekte middenvingers, hoon en spot: IK pik het niet langer meer.
Volgens De Pers worden er maar weinig producten in Nederland zo erg verguisd als de scooter. Vooral in Amsterdam, maar in hoog tempo in alle andere delen van dit bekrompen land, roepen scooters haatgevoelens op.

Mikpunt
Geluidsoverlast, stank (verkeerde aftershaves), gevaarlijke manoeuvres: scooter zijn het mikpunt van door de media aangewakkerde haat richting deze goedkope, zuinig rijdende tweewielerige cabriootjes.

Petitie
Er is nu zelfs een website (scooteroverlast.nl) waar een petitie tegen scooters getekend kan worden. In het heel kort: deze antiscootermaffia heeft niets tegen scooterrijders. Zolang ze maar dood zijn.

Maatregelen
Het kabinet neemt per 1 januari 2012 maatregelen. Officieel gaat het hierbij om een verlaging van marges bij snelheidsovertredingen en strengere handhaving. Maar in het geruchtencircuit gonst het van ‘andere’ berichten.

Snelwegschutter
Zo zou er een deal in de maak zijn met de snelwegschutter. In ruil voor strafverlaging verlegt hij zijn aandachtsgebied dan naar scooterrijders. We weten allemaal dat er nauwelijks ruiten op een scooter zitten. Dus tel uit je winst.

Cauberg
Zelf heb ik sinds twee maanden een scooter. Een zwarte. Met een soort Harley-stuur. Met storm mee in de afdaling van de Cauberg, haalt ie 28 kilometer. Per 70 minuten. Ik durf er alleen nog mee in het donker te rijden. Kleine rondjes. In mijn tuin. Vandaar!

Reacties zijn gesloten.