Waaróm Ik Vertrek

De tijd dat Nederland het van dagtoerisme (Keukenhof, Madurodam) moest hebben, ligt definitief achter ons.

Wonen
Veel buitenlanders boeken hier geen hotelletjes meer voor twee nachten. Of ze nu uit Polen, Roemenië of Bulgarije komen: ze blijven hier wonen. Soms (én binnenkort) wel met honderdduizenden tegelijk.

Cees
Maar niet alleen op straat wordt het druk. Ook op de trottoirs kunnen slechts behendige types overleven. Want het gevaar komt van alle kanten. Is ook Cees Meijer, wie kent hem wél, niet ontgaan.

Paddenstoelen
Cees, die zijn dagelijkse brood ophaalt bij de Stichting Consument en Veiligheid: “Scootmobielen gaan als paddenstoelen uit de grond schieten. Het aantal ongelukken met dit vervoersmiddel zal fors toenemen.”

Brokkenpiloten
Cees liegt niet. Eind dit jaar zullen er in Nederland een kwart miljoen scootmobielen de trottoirs onveilig maken. Jaarlijks komen er nog 35.000 van deze megabromvliegen bij. NU al belanden jaarlijks 1400 scootmobielers op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Hoeveel slachtoffers deze 1400 brokkenpiloten maken, wordt nog uitgerekend.

Toekomst
Zelf zit ik in een van de nieuwe afleveringen van Ik Vertrek. Ik spreek alleen Nederlands, dus ga een nieuwe toekomst opbouwen in Roemenië.

Naaktcamping
Een plan heb ik niet. Geld ook niet. Mijn huis staat wel te koop. Maar via de veiling wordt dat geheid een restschuld. Een bouwvergunning voor een naaktcamping in hartje Boekarest vraag ik wel aan als ik aankom in Roemenië. Als ik HIER maar weg ben. Ik wil kunnen ádemen als ik op het trottoir loop.

Reacties zijn gesloten.