Waarom inbrekers in Boskoop voortaan kansloos zijn

Het zal niemand zijn ontgaan: inbrekers worden steeds brutaler. Ze bellen tegenwoordig niet eens meer aan om te vragen of het uitkomt om per direct wat spullen te mogen ontvreemden. Ze lopen gewoon de voordeur eruit. En gaan aan de slag. Zelfs een fatsoenlijk gesprek met de bewoners zit er niet in. Vanwege de taalbarrière.

Trainen
Annemarie Jorritsma, bouwvallig burgemeester van Almere én voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, wil het inbrekers wat lastiger maken. Daartoe wil Annemarie hondenbezitters gaan trainen om verdachte situaties te herkennen. Als ze ’s avonds worden uitgelaten door hun hond. Dit project is voorzien van de briljante naam Waaks.

Zwaailicht
Ook in Boskoop, de groenste buitenwijk van Gouda, zijn er plannen om Waaks invulling te geven. Zij het in een andere vorm: huisdierenbezitters worden in Boskoop ingeschakeld om op de vlucht geslagen inbrekers te helpen inrekenen. Daartoe wordt het huisdier onder meer van een zwaailicht voorzien.

Langzaam
Wel liet de woordvoerder van de gemeente Boskoop, een ietwat slome man met een kop als een rododendron, weten langzaam te willen beginnen met Waaks.

Trots
Inmiddels ben ik beëdigd als buitengewoon Waaks-functionaris in Boskoopse dienst. Vanavond ga ik voor het eerst in die hoedanigheid op pad. Bruno, mijn schildpad, gloeit nu al van trots. Hij heeft al gegoogeld dat hij de eerste schildpad ter wereld is met een zwaailicht op zijn rug.

 

Reacties zijn gesloten.