Waarom Jolande Sap voorlopig van politiek toneel verdwijnt #informatief

Als er iemand is die haar mond moet houden, dan is het NIET de Nederlandstalige Griekse brulboei Ingeborg Beugel. Als Ingeborg haar mond langer dan twaalf seconden houdt, dan explodeert haar hoofd. WEL doel ik op GroenLinks-leider Jolande Sap, veelvuldig wereldkampioene om-de-hete-brij-heen-zwammen.

Drang
In haar tomeloze drang om – ondanks al haar nietszeggendheid – niet over het hoofd gezien te worden, beweert Sap in een interview met NU.nl dat premier Mark Rutte door Europese politici nauwelijks serieus wordt genomen.

Gezag
Volgens Sap, die zichzelf recent voor schut zette met een genante stekkerdoosact, mist Rutte persoonlijk gezag. De minister-president zou over te weinig financieel-economische expertise beschikken. Door zijn fletse uitstraling speelt Nederland tweede á derde viool op het wereldtoneel. Onder Jan Peter Balkenende speelde Nederland nog cello. Nog steeds volgens Sap.

Rapportcijfer
Sap voorziet ook Jan Kees de Jager (minister van Financiën) van een slecht rapportcijfer. “Jan Kees is een leuke ondernemer. Hij kan goed onderhandelen. En soms sleept hij iets binnen. Maar met oplossingen komt hij niet.”

Schrijvende Rechter
Hoog tijd voor een uitspraak. Kom er maar in: Schrijvende Rechter.

Vis
“Mark Rutte is een vis op het droge. En een ramp in de discotheek. Dat laatste omdat hij zijn doelgroep nog steeds niet heeft gedefinieerd. En Jan Kees? Die sleept ongetwijfeld wel eens iets binnen. Maar dat houdt ie dan wel ERG goed geheim.”

Uitstraling
“Toch acht ik het pratende sjaaltje Jolande Sap niet de aangewezen persoon om met het vingertje naar andere weke types te wijzen. Sap zelf heeft namelijk de uitstraling van een grieperig laken.”

Stage
“Haar allerlaatste beetje krediet verspeelde Sap toen ze nadrukkelijk weigerde om het sjoemelende GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters naar huis te sturen. Ik sommeer Sap dan ook haar klep te houden. En stage te lopen. Als leerling-matroos. Op het fregat Guppy. Van zeikmeisje Laura Dekker.
Dit is mijn uitspraak. Hier zullen Sap en Dekker het mee moeten doen. Sorry. Guppy.”

Reacties zijn gesloten.