Waarom lachen zo gezond is #informatief

Als ik al die beteuterde gezichten op straat zie, is het kennelijk een goed bewaard geheim. Maar… lachen is goed voor ons.

Diederik en Roos
Diederik Stapel en zijn sidekick Roos Vonk zijn tegen de lamp gelopen, DUS kan er enige waarde worden gehecht aan de gezamenlijke onderzoeksresultaten van de Vrije Universiteit Amsterdam en de universiteiten van Oxford en Binghamton:een kwartier kijken naar comedy verhoogt de pijngrens met 10 procent.

Endorfine
In gezelschap van anderen lach je 30 keer zo snel. Bij een oprechte lach (dus NIET die van Yolanthes en Sylvies van deze wereld) komt endorfine vrij. Endorfine zorgt voor een goed gevoel én een hogere pijngrens.

Herkennen
Een oprechte lach laat zich makkelijk herkennen. Let op de lachrimpels bij de ogen. En op de ademhaling: meerdere malen uitademen zonder in te ademen, betekent een ECHTE lach.

Positieve stemming
“De functie van lachen is om heel snel een positieve stemming op te wekken in een groep mensen”, aldus VU-hoogleraar Mark van Vugt. “Zo pareerden onze voorouders de dagelijkse stress en conflicten.”

Eindelijk
Zelf lach ik heel wat af. Ik weet nu eindelijk waarom!

Reacties zijn gesloten.