Waarom luisteren politici nooit naar cavia’s? #opinie

Een splinternieuw passagiersschip dat al vanaf de eerste dag veel water maakt. En op volle zee spontaan passagiers verliest doordat er grote gaten in bodem en romp vallen.

Stok
Een rekstokturner die steeds te vroeg de stok loslaat. Waardoor ie constant ergens in een weiland of op een flatgebouw landt.

Rug
Een zangeres die steevast met haar rug naar het publiek toe zingt. Omdat ze zo verlegen is. Een haai die boe roept. Een Sinterklaas die kinderen slaat. Een politicus die NIET gek is op zichzelf.

Straatvrees
Een timmerman met een hamerallergie. Een TomTom met straatvrees. Een pianist zonder handen. Een goochelaar met een gat in zijn hand. Een voetballer met een roodwitte stok. Een bodemloze put dempen. Griekenland redden.

Vertrouwen
Gisteren liet de PvdA weten LANGZAMERHAND het vertrouwen te verliezen dat de euroleiders de schuldencrisis kunnen oplossen. PvdA-Tweede Kamerlid Ronald Plasterk: “Als dit zo doorgaat, KRIJGEN we er een hard hoofd in.”

Hoofd
KRIJGEN we er een hard hoofd in? In het laatste scenario moet er richting 440 miljard euro in Griekenland worden gepompt. En ook dan komt deze patient de intensive care niet af.

Arie
Zelfs de cavia (Arie) van Anneke Gronloh, riep al een half jaar geleden dat Griekenland redden een volstrekt kansloze missie is. Waarom luisteren politici nooit naar cavia’s?

Reacties zijn gesloten.