Waarom Nurten Albayrak zo jaloers is op Ruud Gullit #informatief

Weet u het nog: dat bezoek van die FIFA-schandknaapjes. Enge mannetjes die kwamen beoordelen of Nederland er rijp voor was om het WK voetbal 2018 of 2022 te mogen organiseren. Dat foute speeltje van voetbalmaffiabaas Sepp Blatter.

Bomendompteur
Onder aanvoering van KNVB-opperslijmbal Michael van Praag werden de FIFA-keurmeesters als koningskinderen behandeld. Vanuit Afrika had de KNVB zelfs een bomendompteur over laten vliegen. Het zou immers geen gezicht zijn als iedereen rond het FIFA-gezelschap zou knippen en buigen. En de bomen rechtop zouden blijven staan.

Nepstaatje
Tot mijn grote geluk werd het zogeheten HollandBelgiumBid niet goed genoeg bevonden door de FIFA. De voorkeur ging naar het met oldiedollars smijtende nepstaatje Qatar. Voor uw beeldvorming: vanwege de hoge temperaturen daar kan voetbal alleen worden gespeeld in diepvrieshallen. En ja, milieutechnisch gezien is dat verwerpelijk.

Schokkend
Inmiddels heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de gang van zaken rond het HollandBelgiumBid laten onderzoeken. De resultaten van dit onderzoek zijn ronduit schokkend. Een flard uit dit vernietigende rapport: De poging van het vorige kabinet om het WK voetbal met België te mogen organiseren was niet goed doordacht en niet goed gecoördineerd. Er was vooraf te weinig nagedacht over het proces en de Tweede Kamer werd er te laat bij betrokken.

Strot
In het rapport worden ook de absurde eisen besproken die wereldvoetbalbond FIFA stelt aan organiserende landen. Geconstateerd werd tevens dat de organisatie van het HollandBelgiumBid getracht heeft dit grote sportevenement door de strot van het volk te duwen. Draagvlak was er nauwelijks.

Subsidie
Het mislukte HollandBelgiumBid kreeg in totaal 4,5 miljoen euro subsidie. Daarvan stortte de KNVB 1,7 miljoen euro terug. Ofwel: dit echec kostte 3 miljoen euro.

Ruud
Voortrekker van het HollandBelgiumBid was Ruud Gullit. De Belgische voetbalbond beloonde Ruud’s inspanningen met een erelidmaatschap. De KNVB sloeg de voormalige Zwarte Tulp tot Bondsridder. Zelf sloeg ik achterover. Toen ik dit hoorde.

Nurten
Nurten Albayrak heeft aangegeven zich gediscrimineerd te voelen. Ook zij sloeg alle planken mis. Slechts hoon was haar deel. Nurten wil daarom graag weten waarom zij is weggestuurd. Ze eist rehabilitatie. En twee ridderordes, een standbeeld en acht volle geldwagens.

Reacties zijn gesloten.