Waarom Robbie Geus door moet gaan met zijn goede werk #advertorial

We kennen ze allemaal: restaurants waar je Robbie Geus graag eens zijn slag zou willen zien slaan. Bijvoorbeeld omdat de kok zó diep in zijn neus peutert, dat het topje van zijn wijsvinger zichtbaar is. Op zijn achterhoofd.

Andere tijden
Maar er wachten ons andere tijden. Een Kamermeerderheid wil dat namen van restaurants die het niet zo nauw nemen met de hygiëne, openbaar moeten worden gemaakt.

Inzage
Klanten zouden inzage moeten krijgen in inspectierapporten van de Voedsel- en Warenautoriteit. Tot op heden is dat niet het geval. “Zaken die er een potje van maken, dat moet gewoon gepubliceerd worden”, zegt Kamerlid Koopmans (CDA).

Tegenstander
Zelf ben ik groot tegenstander van het openbaar maken van foute restaurants. De formule waarin Smaakpolitieagent Robbie Geus, beëdigd keurmeester, kan bepalen welk restaurant wel of niet deugt, bevalt me goed.

Rattenkeutels
En nee, dat heeft niets te maken met het feit dat mijn schoonzoon het management van Robbie doet. En mijn zus de spullen levert die Robbie nodig heeft om te scoren: rattenkeutels, agressieve schimmelsoorten, maden, geronnen vet, spuitbussen met stinkdierluchtjes en roestspray. Van enige belangenverstrengeling is absoluut geen sprake.

Reacties zijn gesloten.