Waarom we de oudjes met rust moeten laten #opinie

Wie wedstrijdzwemmer wil worden, moet eerst een zwemdiploma halen. Verdrinken staat nu eenmaal een toptijd in de weg.

Leeuwendompteur
Wil je leeuwendompteur worden? Dan heb je niets aan een LOI-opleiding creatief schrijven. Beter is het om aan tafel te gaan zitten bij Pauw & Witteman. Als Ingeborg ‘Heks’ Beugel er te gast is.

Netwerk
Wie zich richt op een geslaagde maatschappelijke loopbaan, doet er goed aan eerst even de politiek in te gaan. Een snellere weg om een winnend netwerk op te bouwen is ondenkbaar. Bovendien lenen slangenkuilen zich bij uitstek om overlevingsstrategieën te perfectioneren.

Wouter
Na als minister van Financiën circa 60 miljard euro aan donaties te hebben uitgedeeld aan banken en aanverwante grabbelaars (het was crisis, dat maakt gul) is Wouter Bos tegenwoordig adviseur zorg bij KPMG.
Zoals het een goede windhaan betaamt, roept Bos in deze hoedanigheid: “Ouderen moet meer dokken voor zorg.”

Huis
Woutertje roept dit ter aanvulling op uitspraken van Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Volgens Schnabel moeten ouderen de waarde van hun huis inzetten om hun zorgkosten te betalen.

Sparen
Bos is het met die gedachtegang eens. Logisch, daar wordt hij door KPMG vorstelijk voor betaald. Bos: ”De kosten die te maken hebben met ouder worden zijn voorspelbaar. Die hoef je niet te verzekeren, daar kun je ook voor sparen.”

Doofpotpotje
Juist de laatste tijd wordt in hoog tempo duidelijk dat de overheid gooit en smijt met belastinggeld. Er blijkt zelfs een met vele miljoenen euro’s gevuld doofpotpotje te zijn, om al deze misstanden bij het publiek weg te houden.

Bodemloze putten
Toch lekt er genoeg uit om ons grote zorgen om te maken. Geldverslindende bodemloze putten als Griekenland, de Betuwelijn en bijvoorbeeld de Noord/Zuidlijn in Amsterdam krijgen er dagelijks al even foute broertjes en zusjes bij.

Schroefjes
Gisteren nog lekte uit dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) vanaf 2004 ruim 12 miljoen euro lekte aan vage externen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Aan het onderhoud van de opvangkampen werd ook goudgeld verdiend. Door steeds dezelfde aannemer. Zo eentje die 500 euro declareert voor een toiletpot.

Oproep
‘Beste’ heren Bos en Schnabel: stop acuut met uit je nek lullen. Juist de oude garde heeft zich altijd het lazarus gewerkt. Dus van die zuur verdiende spaarcentjes blijven jullie lekker met je tengels af. Richt je giftige pijlen maar op de grootverbrassers van belastingcenten: op de boevenbende die overheid heet. En doe het snel. Er loopt zich al een legertje nieuwe Nurten Albayraks warm om de staatskas verder te plunderen.

Reacties zijn gesloten.