Waarom weddenschappen uit de hand kunnen lopen #opinie

Ietwat vals was ik altijd al. Bij de geboorte van mijn drie jaar jongere zusje schijn ik geroepen te hebben: “Gooi haar maar in de vuilnisbak. En het deksel moet dicht.”

Geheim
Gelukkig bestaan er geen geluidsopnamen van deze wrede oprisping. En ik ben slim genoeg om deze slipper geheim te houden. Want ook territoriumdrift heeft zo zijn grenzen.

Weddenschapjes
Toen mijn zusje wat groter werd, deed ik vaak weddenschapjes met haar. Terugblikkend verdienen ook die de stijlprijs niet. Ik herinner me wedstrijdjes als Wie het eerst zijn flesje Cola heeft leeggedronken. Zelf hield ik dan altijd mijn tong voor de opening van het flesje. En mijn zusje maar doorklokken. Tot boerens toe.

Huiver
Dat er ook weddenschappen van minder onschuldige aard zijn, bewijst dit bericht. Lees en huiver.

Reacties zijn gesloten.