Waarom wordt aanvraag verblijfsvergunning geblinddoekt beoordeeld? #opinie

We zijn allemaal wel eens wat kwijt. Ons liefje. De kluts. Of de weg bijvoorbeeld. Ambtenaren zijn kennelijk wel eens een dossier kwijt. Zo’n jaar of zeven.

Initiatiefwet
PvdA en ChristenUnie komen vandaag met een zogeheten initiatiefwet waarin wordt bepaald dat minderjarige asielzoekers die acht jaar in een procedure zitten, automatisch een verblijfsvergunning moeten krijgen. Op voorwaarde dat deze minderjarigen niet stiekem in ons land verblijven. Ook mogen hun ouders de procedure niet hebben vertraagd.

Ontzetting
Directe aanleiding zijn recente ‘schrijnende gevallen’ Mauro en Sahar. Tot ontzetting van hun naaste omgeving dreig(d)en deze twee jonkies na een jarenlang verblijf in Nederland naar hun geboorteland (respectievelijk Angola en Afghanistan) te worden teruggestuurd. Dat wordt niet gepikt. Vluchtelingen met een gezicht mogen immers IN WEL blijven.

Briljant
Mijn oplossing voor bovenstaand ‘probleem’ is briljant van eenvoud. En bestaat uit twee oproepen.

Eerste oproep
De eerste oproep is aan alle ambtenaren/functionarissen die zich over de aanvraag van een verblijfsvergunning schijnen te moeten buigen: DOE DIE BLINDDOEK AF. Of schakel een vertaler of tolk in. Een jaartje of zeven naar onbegrijpelijke hiërogliefen turen is namelijk nogal zonde van de tijd.

Tweede oproep
De tweede oproep is aan alle advocaten en Nurten Elbayrak-achtigen die zich vanwege de eigen salarisstrook om deze vluchtelingen ‘bekommeren’: STOP eens met het opwerpen van tijdrovende juridische rookgordijnen om deze mensen net zo lang in ons land te houden totdat buurtcomités met hun spandoeken (Vul HIER de gewenste voornaam in MOET BLIJVEN) de straat op gaan.

Licht
Zo’n aanvraag voor een verblijfsvergunning moet uiterlijk binnen een half jaar (en dat is al ERG ruim) van een rood (commerciële vluchtelingen) of groen (vertrapten) licht worden voorzien.

Onveilig
Voor die laatste categorie dient VANDAAG NOG een rijtje landen te worden benoemd die voor de komende tien jaar standaard als onveilig gelden. Je stuurt nog geen kanariepiet terug naar landen als Irak, Syrie en Afghanistan.

Uitspraak
DIT is mijn uitspraak. Hier zal de Nederlandse overheid het mee moeten doen!

Reacties zijn gesloten.