Wat geestelijk leider Babi Pangang in míjn Koran deed #informatief

De opmars van het megastaatje China is niet meer te stuiten. De lonen zijn er nog laag. De arbeidsmoraal nog goed. En er staan altijd rijen Chinezen klaar om te knallen. Productief gezien.

Vak
Ook in Iran hebben ze de ongekende mogelijkheden van China inmiddels in het vizier. Dus weten ze nu ook in Iran dat de Chinezen hard werken. Maar niet per se zorgvuldig zijn. Want diplomatiek formuleren, is nu eenmaal mijn vak.

Kluitje
We weten het allemaal: de Iraanse topambtenaar Ahmad Haji-Sharif is geen man die zich met een kluitje in het riet laat sturen. Dus had hij meteen door dat een voor Iran bestemde lading in China gedrukte exemplaren van de Koran vol spelfouten stond. Het advies van Ahmad is dan ook kort en bondig: Iraniërs moeten louter weer korans van Iraanse makelij gaan kopen.

Te laat
Voor mij komt het advies van Ahmad helaas net te laat: na maanden van snoeiharde discipline, heb ik gisteren het laatste hoofdstuk van een in China gedrukt exemplaar van de Koran gelezen. Want zelfs ik wil soms weten, waarover ik praat.

Babi Pangang
Na de onthulling van Ahmad dien ik mijn conclusie over de Koran dus volledig te herzien. Pas nu snap ik waarom ik constant het idee had om Chinese menulijsten te lezen. Met ene geestelijk leider Babi Pangang in de absolute hoofdrol.

Reacties zijn gesloten.