Wat nou economische crisis? #informatief

Economisch gezien bevinden we ons in zwaar weer. Wie vandaag de dag een huis weet te verkopen tegen de helft van de vraagprijs wordt per direct als briljant strateeg opgevoerd bij Pauw & Witteman.

Truc
Tot mijn niet geringe verbazing boekte de detailhandel in augustus 2011 2,5 procent meer omzet dan in augustus 2010. Weliswaar was het aantal verkochte producten wat minder dan een jaar geleden. Maar door een sluwe truc werd dit verlies ruimschoots gecompenseerd: de winkeliers verhoogden de prijzen voor hun producten.

Vreemd
Zelf pareer ik de economische malaise fluitend. Overal om me heen hoor ik gepiep over de uit de pan gerezen benzineprijzen. Op mij komt dat vreemd over.

Dorstig
Net als in september 2010 dokte ik ook in september 2011 circa 70 euro voor een tankbeurt. Want ook een Mazda3 is dorstig. Enige verschil is dat ik er in september 2010 een week mee kon rijden. En er nu de straat niet mee uitkom

Reacties zijn gesloten.