Wat nou studieschulden? #opinie

Budgetinstituut Nibud trekt aan de bel: studenten werken zich flink in de schulden. De gemiddelde schuld van studenten aan het einde van hun studie is in 2011 opgelopen naar 14.657 euro.

Huppel
Meer dan de helft van de studenten met schuld zegt achteraf eigenlijk liever minder te hebben geleend. En ja, dat begrijpt mijn eekhoorn Huppel ook. Om hun studieschuld terug te betalen moeten studenten tot hun veertigste 100 tot 200 euro per maand aflossen.

Inholland
Het spijt me zeer, maar dat zijn natuurlijk geen bedragen om van wakker te liggen. Simpelweg omdat je door de genoten opleiding veel makkelijker aan beter betaald werk komt. Ervan uitgaande dat je niet bij Inholland studeerde natuurlijk. Want dan wordt het aspergesteken.

Pedicure
Zelf rondde ik destijds met hoge cijfers de universitaire opleiding Pedicure af. Ik studeerde af op het beladen item kalknagels. Rijk ben ik nooit geworden van mijn nagelstudio Chez Toine. Sinds Gerrit Zalm en zijn foute maatjes breed lachend een reeks economische crisissen in werking stelden, bijt iedereen in dit land nagels. Vandaar.

Reacties zijn gesloten.