Webshop De Telegraaf belazert de boel

Van origine ben ik van de telraamgeneratie. Sluw als ik ben, mijd ik al jaren spiegels. Míjn manier om niet in een depressie te raken. Ook probeer ik trendy te blijven. Bijvoorbeeld door mijn stukjes niet in het openbaar op een oude Remington te tikken.

Afgelopen zondag overtrof ik mezelf. Nadat een paginagrote advertentie over een wonderminitablet (7 inch) in de zaterdag Telegraaf mijn aandacht trok. Vanwege mijn lompe ‘kleine motoriek’ ben ik niet zo van de tablets. Maar de door De Telegraaf de hemel in geprezen empire-electronix-tablet-d709 kon ik, ook al gezien het zachte prijsje, onmogelijk aan me voorbij laten gaan.

Dus maakte ik snel de benodigde bijna 100 eurootjes over naar De Telegraaf Webshop. Waarna ik binnen 2 tot 5 werkdagen over het miniwonder zou kunnen beschikken. Dacht ik.

Gisteren kreeg ik een automatisch gegenereerde mail van ene Christina Wiesemann van De Telegraaf Webshop. In het heel kort: met heel veel geluk krijg ik de tablet ergens begin december opgestuurd. Vreemd genoeg niet, zoals in de advertentie staat vermeld, voorzien van de nieuwste software Android 4.1 Jelly Bean. Want die blijkt ‘ineens’ kuren te vertonen. Maar geleverd met Android 4.0.

Verplicht
Dus ben ik nu verplicht (want ik heb al betaald) om 4 weken te wachten op een gedateerde versie. Wél met de gratis mogelijkheid om eind januari 2013 te updaten naar een Android 4.1 versie.

Advies
Mijn advies aan iedereen die een leuk cadeautje voor zichzelf of anderen in gedachten heeft: ban De Telegraaf Webshop uit uw systeem. Zodra die prutsers daar uw geld binnen hebben, veranderen ze de spelregels. En altijd in uw nadeel. De Telegraaf Webshop zou dus moeiteloos mee kunnen doen aan nieuwe verkiezingen. Bah!

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.