Wereld Natuur Fonds gaat herten voeren aan tijgers

Het Nederlandse kantoor van het Wereld Natuur Fonds (WNF) is aanjager van het project om wilde tijgers weer terug te brengen in Kazachstan. Weer terug te brengen: ooit scharrelden er (nu uitgestorven) Kaspische tijgers rond. Samen met de overheid in Kazachstan wil het WNF circa 30 Siberische tijgers uit gaan zetten in een gebied zo groot als onze provincie Gelderland.

Siberische tijgers

Hoewel het nog vele jaren gaat duren voordat er daadwerkelijk Siberische tijgers in Kazachstan rondlopen, gaat mijn welgemeende felicitatie nu al naar deze tijgers. Fijn dat er zo goed voor deze dieren wordt gezorgd. Maar wat jammer dat het WNF niet voor alle dieren in hetzelfde project zo goed zorgt. In het betreffende persbericht wordt gerept welke acties nog moeten worden verricht. En dan springt deze regel er uit: ‘De uitgestrekte oeverbossen worden hersteld en prooidieren worden teruggebracht, zoals het Bochara hert.’ Lees hier het artikel in De Telegraaf.

Herten als levend voer
Het komt er dus op neer dat deze herten als levend voer gaan dienen voor de tijgers. Dat doet me denken aan: witte muisjes in een hok met slangen of Roel van Velzen in een kooi met Badr Hari. Trefwoorden : kansloos en wreed. Hoog tijd voor de huiskamervraag.

Huiskamervraag
Mag het WNF het ene dier (hert) offeren om het andere dier (tijger) te redden?
(En ja, graag met korte toelichting)

Het Laatste Tafeltje

Reacties zijn gesloten.