Wereldreis zeikmeisje Laura Dekker verloopt soepel #ahum

Terwijl Mauro tranen plengt om in Nederland te mogen blijven, huilt zeikmeisje Laura Dekker dagelijks tranen van geluk. Nu Nederland zo ver achter haar ligt.

Guppy
Nadat haar half verwoeste boot Guppy weer zeewaardig was gemaakt (Laura heeft een natte krantenwijk op zee, TB), vertrok Laura anderhalve week geleden uit de haven van het Australische Darwin om haar reis over de wereldzeeën te vervolgen.

Weblog
Momenteel dobbert ze ergens op de Indische Oceaan. De precieze locatie geeft Laura pas achteraf. Laat ze op haar blog in het Algemeen Dagblad weten. Via een weblog je locatie verraden, is immers onhandig.

Ingewikkelder
Haar onschuldige wereldreisje blijkt sowieso iets ingewikkelder dan ze vooraf had ingeschat. Vandaar dat Laura twijfelt over de nog te kiezen vervolgroute.

Piraten
Laura: “In de Rode Zee zit je met piraten, die het waarschijnlijk niet op mijn schip, maar op mij gemunt hebben. Richting Kaapstad varen is ook geen pretje. Dan kun je te maken krijgen met plotselinge stormen die kunnen aanzwellen tot orkaankracht. De Rode Zee is ook lastig varen…”

Voortvarende meisje
Anders dan criticasters vooraf vreesden én beweerden kleven er dus totaal geen risico’s aan het solo-uitje van dit alsmaar voortvarende meisje.

School
Geluk bij ongeluk: Laura kan onbeperkt op haar hoede zijn nu ze gestopt is met school. Ze kon het niet langer verdragen dat de docenten steeds zeiknat bij haar aan boord klommen.

Reacties zijn gesloten.