Wie stopt serieleugenaar Mark Rutte? #column #MWNW

Het is weer TONderdag op MoetenWeNietWillen (MWNW).
Dus column Ton Broekhuisen:

Wie stopt serieleugenaar Mark Rutte?

Liever meteen de uitgeschreven versie? Komt ie!

Wie stopt serieleugenaar Mark Rutte?

Nog maar een paar jaar geleden was Joran van der Sloot groot nieuws in Nederland. Vooral  omdat hij loog alsof het gedrukt stond. Het gemak waarmee Joran anderen om de tuin leidde, vonden we doodeng. Welk verzonnen lulverhaal hij ook ophing, aan Jorans  gezicht viel geen enkele emotie af te lezen. Joran móest dus wel een monster zijn.

Inmiddels régent het monsters in Nederland. En ook nog op vitale posities in de Nederlandse samenleving.  Mark ‘Het Lachende Masker’ Rutte schopte het zelfs tot premier van dit land. Pinoccio Rutte blijkt helaas in ‘goed’ gezelschap’.

Gisteren werd het vernietigende resultaat gepresenteerd van het fraudeonderzoek naar sociaal psycholoog Diederik Stapel. Bijna de helft van al zijn wetenschappelijke onderzoeken bleek in scene te zijn gezet. Stapel stelde de gewenste uitkomst centraal. En maakte zijn ‘conclusies’ vervolgens kloppend met verzonnen onderzoeksresultaten. Al toonde Diederik Stapel aan dat je van het knappen van een uiltje hoogstens gelazer kreeg met de moeder van dat uiltje: hij kreeg standaard een staande ovatie van zijn hoogopgeleide applausvee.

Josef Mengele
Ook gisteren begon het proces tegen de Twentse topneuroloog Ernst Jansen Steur. Kijk onder dit en dit linkje maar even hoe Jansen Steur het leven van patiënten tot een hel heeft gemaakt. Zelfs zo dat ik onwillekeurig aan de gruwelpraktijken van de beruchte kamparts Josef Mengele moet denken. Mengele had vrij spel bij zijn wrede experimenten. Ook de knettergekke neuroloog Ernst Jansen Steur werd geen strobreed in de weg gelegd door zijn omgeving. Patiënten werden geofferd aan eigenbelang: behoud van eigen baan.

Slachthuis
Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat er in het als Ruwaard van Putten Ziekenhuis geafficheerde slachthuis in Spijkenisse opnieuw een gruwelijke medische misser heeft plaatsgevonden. Na ernstige blunders op de afdeling Cardiologie werd een 57-jarige man in een ander deel van dit slachthuis beroofd van een gezonde long. Lees en huiver.

Pyjama
De tijd dat thrillseekers moesten bungeejumpen of geblinddoekt zwemmen in krokodillenvijvers, ligt definitief achter ons. Wie écht zijn leven wil wagen, hoeft alleen zijn pyjama maar aan te trekken. En in een ziekenhuisbed te gaan liggen. Binnen een uur spat de adrenaline geheid uit je oren.

Lichtzinnig
Wat vooral opvalt, is dat meesteroplichters en -prutsers zo lichtzinnig door hun naaste omgeving worden gefaciliteerd om hun vernietigende gang te gaan. In ziekenhuizen kijken de collega’s strak de andere kant op. In de politiek kan Mark Rutte ongestraft de ene na de andere verkiezingsbelofte breken. En ons land te grabbel gooien.

Vrije val
Dat laatste kunnen wíj ons ernstig aantrekken. We zien apathisch toe hoe Mark Rutte ons geld weggeeft aan de rest van Europa. Terwijl we dat zelfde geld hier hard nodig hebben om niet definitief in een vrije val richting de voedselbanken te belanden. Hamvraag is dan ook: blijven we serieleugenaar Mark Rutte faciliteren om Nederland richting het ravijn te dirigeren? Of kiezen we eindelijk voor onszelf?

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.