Wielerheldin Leontien van Moorsel ontmaskerd?

Epo

Ja, dat was even schrikken afgelopen weekend toen Peter Janssen (75), vooraanstaand wielerarts in ons land, onze nationale wielerheldin Leontien van Moorsel nadrukkelijk in verband bracht met dopinggebruik (Epo). Leontien zou die toevlucht hebben genomen in de periode dat ze gekweld werd door een eetstoornis (anorexia). De kalender schrijft dan het jaar 2000. Tijdens de bezoeken aan de nu uit de school klappende wielerarts Peter Janssen, zou Leontien steevast zijn vergezeld door haar man Michael Zijlaard. Zijlaard is tegenwoordig hoogste baas van de Roompot-wielerploeg. Roompot heeft al laten weten geen consequenties aan de onthullingen te verbinden. 

Waar rook is, is vuur?

Allereerst: zelf ben ik nooit getuige geweest van de eventuele Epo-bezoeken van Leontien van Moorsel aan wielerarts Janssen. Dus ben ik afhankelijk van mijn intuïtie. En die zegt niet veel meer dan: waar rook is, is vuur. Dat Leontien van Moorsel de aantijgingen ontkent, doet daar nul aan af. Een op doping betrapte wielrenner die bekent, is veel opmerkelijker. Hoog tijd dus voor de huiskamervraag. Of beter: huiskamervragen. Want het zijn er zelfs twee. Sterker nog de tweede huiskamervraag kun je net zo goed een stelling noemen. Maar nu dwaal ik af….

Huiskamervraag 1
Leontien van Moorsel beeindigde haar glanzende wielercarriere 13 jaar geleden. Is het nodig dat wielerarts Peter Janssen de vuile was nu nog buiten hangt?

Huiskamervraag 2
Als je categorisch een stuk harder fietst dan je opponenten, dan zal je (zeker gezien het tijdsgewricht waarin dit plaatsvond) wel doping hebben gebruikt. Eens of oneens?


Het Laatste Tafeltje

Reacties zijn gesloten.