Winkelend publiek raakt érg opgewonden van draaiorgelmuziek

Goudmijntje op wielen

De wereld verandert in hoog tempo. Want alles moet nóg sneller, hoger, verder of verzin het maar. Over een jaar of tien staat het wereldrecord op de 100 meter hardlopen zó scherp (amper 6 seconden) dat we alleen in de slow motion nog wat van het wedstrijdverloop kunnen zien.

Manipuleren
Alles verandert zo snel dat we ons gezonde verstand niet meer vertrouwen. Dus moet alles worden onderzocht. Waarmee de weg vrij ligt om resultaten te manipuleren (Diederik Stapeltjes).

Leeg
Het gemeentebestuur van Enschede wil orgeldraaiers weren uit het centrum. De Stichting Stadsorgel Enschede pikt dat natuurlijk niet. Want de centenbakjes van de draaiorgeldraaiers blijven leeg als de draaiorgels naar de industrieterreinen aan de buitenranden van Enschede worden verbannen.

Universiteit Twente
Dús heeft de Stichting Stadsorgel Enschede de Universiteit Twente opdracht gegeven wetenschappelijk te onderzoeken of winkelend publiek vrolijk of juist chagrijnig wordt van de klanken van een draaiorgel.

Uitslag
Hoewel het onderzoek nog moeten worden uitgevoerd, geef ik u nu al vast de uitslag: ruim 102 procent van het winkelend publiek krijgt onmiddellijk een kooporgasme bij het horen van draaiorgelklanken. Dit vrij hoge percentage geldt landelijk. En wordt hoger naarmate er meer draaiorgels in het spel zijn.

Tip van Ton
Tip van Ton aan álle orgeldraaiers in dit vermoeide land: er wordt enorm naar jullie uitgezien. Dus gooi dat kleine geldbakje weg. En zwaai voortaan met een emmer. Doen!

Reacties zijn gesloten.