‘Winnaars’ Sap, Pechtold en Slob blameren zich bij Pauw en Witteman

"Weg voorsprong"

Het veelbekeken televisieprogramma Pauw en Witteman kwam gisteravond met een primeur. De uitzending stond namelijk volledig in het teken van het NK veren-in-de-eigen kont-steken. 

En het moet worden gezegd: Jolande Sap (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Arie Slob (ChristenUnie) gaven elkaar geen duimbreed toe. Zelfs het toch niet extreem verlegen gastjurylid Raoul Heertje was regelmatig sprakeloos.

Ontsnapping
Zoals bekend zaten Jolande Sap, Alexander Pechtold en Arie Slob deze week in de beslissende ontsnapping van de semi-klassieker Van Regen tot Drup. Wát het grote peloton, met daarin onder meer neo-prof Diederik Samsom, ook probeerde: de vluchters bleven uit de klauwen van hun verbijsterde achtervolgers.

Pijnlijk
De uitzending van Pauw en Witteman gisteravond toonde pijnlijk aan waar het in de Nederlandse politiek wérkelijk om gaat. In willekeurige volgorde: scoren, scoren, scoren.

Hemeltergend
Ja, ik heb me gisteravond zitten verbijten. De zelfingenomenheid van dit winnende drietal was hemeltergend. Wie na gisteravond nog steeds denkt dat het in de politiek om de man of vrouw op straat gaat, moet acuut een afspraak met zijn oog- of oorarts maken. De ijdeltuiterij die gisteravond bij Pauw en Witteman van het scherm spatte, was weerzinwekkend. Er zaten drie mensen vreselijk blij met zichzelf te zijn. Trefwoord: spiegellikkers.   

Arie
Jolande Sap toonde zich opnieuw het jongste zusje van Rikkel Nikkel. Het pratende colbert Alexander Pechtold kan moeiteloos met Ivo Niehe wedijveren en zelfs de van origine authentieke Arie Slob is, verblind door alle aandacht, hard op weg om Arie Snob te worden. Arie gaat zelfs al kokette overhemden dragen.

Vermist
Om in wielertermen te eindigen: een ontsnapping uit het grote peloton zorgt altijd voor reuring. Maar het betreft slechts een momentopname. Ik ken zelfs een kopgroepje dat, na een verkeerde afslag, nog maar één keer de aandacht op zich wist te vestigen. Via Vermist van Jaap Jongbloed. Ofwel: de bloemen worden pas aan de finish uitgereikt.

2 Reacties op ‘Winnaars’ Sap, Pechtold en Slob blameren zich bij Pauw en Witteman

  1. Pipo schreef:

    Samson van de PvdA en Roemer van de SP houden tenminste wél het belang van de gewone mensen in de gaten. Als de kiezer in de gaten krijgt wat het verhogen van de AOW-leeftijd voor de jeugdwerkeloosheid betekent; wat de BTW-verhoging voor genadeslag is voor het MKB, dan keren ze wel terug naar de écht linkse partijen.

  2. Petra Blankwaard schreef:

    Raoul Heertje maakte er terecht een opmerking over, maar de boodschap kwam niet aan. Mooi verwoord Ton!