Wiskunde: gevaarlijk voor de voortplanting #informatief

Sinds sms-jargon tot voertaal is gepromoveerd, valt het taalgebruik van de aanstormende jeugd wat tegen. Ook het hoofdrekenwerk kan IETS beter.
Ik boek regelmatig een hotelletje als ik mijn wisselgeld terug moet krijgen.

Pythagoras
Minister Marja van Bijsterveldt zit daar niet zo mee. Wel vindt ze dat het vak wiskunde meer aandacht verdient. Logisch, want zonder de stelling van Pythogoras heb je standaard te weinig opbergruimte. De Billy van IKEA is echt een lachertje.

Examenvak
Van Bijsterveldt overweegt (tja) om van wiskunde een verplicht examenvak te maken voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Marja: “Wiskunde is niet alleen belangrijk om goed te kunnen doorstromen naar vervolgopleidingen. Maar het bevordert ook het analytisch vermogen.”

Geen kei
Zelf was ik geen kei in wiskunde. Ik prikte dan ook altijd met de toen nog houten driehoek in mijn oog. De enige driehoek die ik ooit heb begrepen, ligt in de kofferbak van mijn auto. Voor ik hem uitklap, bereken ik eerst altijd de som van de lange zijden. Waarna ik vervolgens een loodlijn naar de dichtstbijzijnde autogarage trek.

Verkering
Ook heb ik nog een tijdje verkering gehad met een meisje dat bissectrice bleek te zijn. Sinds die tijd vrij ik ook niet meer.

Reacties zijn gesloten.