WK Lawaai Maken (A.P. van Neslaan in Boskoop) nadert einde. De zomer ook…

Niet dat het ook maar iemand kan schelen, maar ik houd niet van herrie. Ik ben zelf ook zo geruisloos mogelijk (al mislukt dat soms). Maar naïef als ik (nog steeds) ben, denk ik rechten aan mijn decibelvriendelijke gedrag te kunnen ontlenen. Domme, domme Ton.

Klus van zes weken

Ik was dan ook niet blij toen ik hoorde dat de straat hier aan de overkant (A.P. van Neslaan) onder handen genomen zou worden. Concreter: vervanging van de klinkerverharding, opnieuw inrichten voetpaden en het aanbrengen van asfalt met een patroon (Streetprint). Met alles wat daarmee verband hield. Tot moeizaam de toegangsweg Reijerskoop kunnen bereiken aan toe. De klus zou circa zes weken in beslag nemen.

Circulaires

Via circulaires werden we door de betrokken aannemer Dura Vermeer Infrastructuur (Rotterdam) op de hoogte gehouden van de vorderingen en belemmeringen (denk aan gestagneerd autoverkeer). Na al weken in de pokkenherrie te hebben gezeten, ontvingen we tot overmaat van ramp een circulaire waarin werd aangegeven dat het nieuwe asfalt van Streetprint zou worden voorzien. En dat dit wel eens extra geluidshinder met zich mee zou kunnen brengen. ‘Onmogelijk dat er nog meer herrie wordt gemaakt’, dacht ik nog hardop. En omdat ik geen hekel heb aan schrijven (preciezer: ik ga beven als ik niet schrijf), stuurde ik de contactpersoon van Dura Vermeer een mailtje waarin ik mijn verbazing uitte.

Stiltegebied

Nee, niet in de veronderstelling dat de stratenmakers vervangen zouden worden door pantomimespelers. En ja, ik wist dat ik niet in een stiltegebied woonde. Maar puur om aan te geven dat het al weken onmogelijk was om zonder oorbeschadiging in de tuin te zitten. En dat nog meer geluid maken in mijn optiek nog een hele toer zou worden. Maar eerlijk is eerlijk: daar zat ik faliekant naast. Want qua geluid is er afgelopen twee weken nog een flink schepje bovenop gedaan. Dat Streetprinten gaat echt gepaard met enorm veel lawaai. Stenen op maat slijpen trouwens ook.

Uitgerekend in Broekhuizen ging het al mis

De voordelen van Streetprint worden breed uitgemeten. Maar over nadelen (een woonbuurt anderhalve zomermaand ontnemen, woning potdicht houden, extra werk, extra lang herrie, extra kosten, duurzaamheid, etc.) hoor ik weinig. En dat uitgerekend in Broekhuizen Streetprint al is uitgekotst vanwege (je raadt het nooit) verkeersherrie, geeft ook al te denken. Vandaar dit blog. Want van je hart moet je nooit een moordkuil maken.

Reiskosten

Zo schreef ik de gemeente Boskoop eens hoe ‘we het met de reiskosten gingen doen’ toen de vuilstort hier om de hoek – zonder mijn instemming – werd verplaatst naar Alphen a/d Rijn, zo’n 7 kilometer hier vandaan. Ja, onzinnig. Maar soms leveren kansloze missies hilarische correspondentie op. De contactpersoon van Dura Vermeer bood overigens zijn excuses aan voor alle overlast. Gekoppeld aan een niet polonaise-waardig lichtpuntje: ‘Zoals het er nu naar uitziet, gaan we de deadline halen.’ Goh!

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.