Worden SP-politici binnenkort bevrijd van hun hongerloontje?

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) wil dat lokale SP-politici hun salaris rechtstreeks krijgen. Achterliggende reden is dat politici niet financieel afhankelijk van hun partij behoren te zijn. In de huidige situatie vloeit het geld eerst in de (dus goed gevulde) SP-partijkas.

Lucratief handeltje voor SP

Uit die partijkas worden vervolgens de SP-politici betaald. Bij raadsleden houdt de SP tot soms wel de helft van hun vergoeding zelf. SP-Kamerleden ontvangen een vast bedrag: netto 2.700 euro. Dat bedrag staat in schril contrast met wat andere Kamerleden van de overheid krijgen uitbetaald: 4.500 euro. Enerzijds kan dus (met een gerust hart) worden gesteld dat dit een lucratief handeltje is voor de SP. Anderzijds zou je hieruit af kunnen leiden dat SP-politici het landsbelang dienen vanuit hun hart. En niet om zich te verrijken. Waarmee de huiskamervraag zich automatisch aandient.

Huiskamervraag
Heeft PvdA-minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) niets beters te doen dan zich druk maken over de afdrachtregeling van de SP?

Reacties zijn gesloten.