Yolanthe Cabau rijdt vrouwenemancipatie voortdurend in de wielen

De emancipatie van vrouwen ligt goed op schema. In het vrije westen althans. Er zijn helaas nog veel te veel landen (en godsdiensten) waar de vrouw als voetveeg wordt gezien. Maar ook in die contreien staan vrouwen op die doen wat bijvoorbeeld suffragettes en Dolle Mina’s al deden: opkomen voor de eigen rechten.

Vlees
Het woord emancipatie kent meerdere betekenissen. Gemene deler: vrouwen hebben dezelfde rechten als mannen. Vrouwen zijn gelijk aan mannen. Op eigen titel voeg ik daar nog aan toe: vrouwen willen niet als een stuk opwindend vlees worden gezien. Maar als intellectuele wezens c.q. gelijkwaardige gesprekspartners.

Sterkste punten
Zo gezien vermoed ik sterk dat Aletta Jacobs voorvechtster van gelijke rechten voor vrouwen zich in haar graf omdraait van types als Yolanthe Sneijder-Cabau. Yolanthe gooit namelijk constant haar twee sterkste punten in de strijd om te krijgen wat ze wil hebben: Jantje Smit, Wesley Sneijder, televisiewerk en filmrollen.

Patroon
Om haar filmcarrière in Hollywood van de grond te krijgen, wijkt Yolanthe ook nu weer niet van dit patroon af. Ze gooit haar lijf in de strijd om een dom (mooi zijn) rolletje te bemachtigen. Een zwaktebod zonder weerga

Trieste constatering
Yolanthe Cabau netwerkt constant met haar lichaam. Haar lichaam is haar wapen. Na de harde strijd die vrouwen gevoerd hebben om voor vol te worden aangezien, is dat een trieste constatering.

Reacties zijn gesloten.