Zelfs celparkiet is niet veilig voor bloeddorstige deurwaarders

"Waarom vlieg je steeds weg? Lafaard!"

Recent werd een doldwaze actie van deurwaarders op de valreep afgeblazen. Tijdens Nederland-Duitsland (EK voetbal 2012) wilde het Delftse deurwaarderskantoor Pruijn & Van den Berg bij enkele honderden gezinnen in het hele land televisies in beslag nemen. Want wanbetalers moet je kennelijk vol in het hart raken.

Marktplaats
Laten we eerlijk zijn: als je een hart hebt, word je geen deurwaarder. Een beetje deurwaarder deinst er niet voor terug om desnoods een been van een wanbetaler te amputeren. Onverdoofd. Om de kosten te drukken. En om dat been vervolgens op Marktplaats te zetten. Want een openstaande rekening moet nu eenmaal worden betaald. Anders moet de deurwaarder zijn eigen dure luizenleven opgeven.

Wapperen
Maar ik dwaal ietwat af. Vorige week stond een deurwaarder aan de poort van de gevangenis in Vught met een dwangbevel te wapperen. Een snelheidsovertreding van een gedetineerde was inmiddels verdubbeld. Deurwaarders leven niet van de wind. Vandaar.

Petje
De kans dat deze gedetineerde zijn boete kan betalen is nihil. Goed betaald werk ligt niet voor het oprapen. In de gevangenis. ‘Dus’ pakt Centraal Justitieel Incassobureau de parkiet af van deze gedetineerde.  Deurwaarders en soortgelijk gespuis treffen wanbetalers immers liefst vol in het hart. Petje af voor zoveel doortastendheid. Wat een briljante actie!

1 Reactie op Zelfs celparkiet is niet veilig voor bloeddorstige deurwaarders