Zelfs mijn 1-aprilgrappen gaan de mist in…..

"Verdorie nog aan toe"

Vermoeiende dag altijd 1 april. Ik heb vandaag al tien keer gehoord dat mijn veter los zit. Te doorzichtig natuurlijk. Ik draag op 1 april standaard teenslippers. 

Situatieschets
Nee, dan zijn mijn 1-aprilgrappen een stuk subtieler. Dacht ik tenminste…. Lees maar mee. Eerst even een situatieschets.

Circulaire
Afgelopen woensdag ontvingen de bewoners (waaronder ik) van de Houtsingel in Boskoop een circulaire van de basisschool hier om de hoek. In het kort: de schooldirecteur deelde mede dat het grote aanpalende parkeerterrein op maandagmiddag 2 april 2012 en woensdagochtend 4 april 2012 door de school in beslag wordt genomen voor praktische verkeerslessen aan de leerlingen. Met het verzoek aan de bewoners van de Houtsingel om het parkeerterrein die data/tijdstippen niet met de auto te doorkruisen. En voor een andere dan de gangbare route te kiezen. En geloof me: dat is lastig.

Claimen
Ik dacht meteen: dit is geen verzoek. Dit is een mededeling. Dus laat ik de schoolleiding even een praktische opvoedingsles geven. Door gewoon zelf het openbare parkeerterrein op genoemde data te claimen. Dus schreef ik hoofd van de school Tony Bouwsma woensdagmiddag 28 maart 2012 het volgende mailtje:

Van: Ton Broekhuisen [ton@tonbroek.nl]
Verzonden: woensdag 28 maart 2012 13:42
To: De Akker Info
Onderwerp: Praktische verkeerslessen op parkeerterrein aan de AP van Neslaan

Goedemiddag geachte Tony Bouwsma,

Even kort voorstellen: Ton Broekhuisen, bewoner Houtsingel 14 in Boskoop. Eventueel meer over mij: http://www.typischton.nl

Vandaag ontving ik uw schriftelijke mededeling dat het parkeerterrein aan de Houtsingel / AP van Neslaan maandagmiddag 2 april 2012 en woensdagochtend 4 april 2012 door uw school wordt gebruikt voor praktische verkeerslessen aan de leerlingen.

Helaas kan dat voornemen niet doorgaan. Ik heb het parkeerterrein die maandagmiddag nodig voor een door mij te organiseren straatvoetbaltoernooi. Op woensdagochtend 4 april 2012  worden de finales (in diverse leeftijdscategorieën) gespeeld.  Aanstaande zondag is de grote ploegenpresentatie.  Het is te kort dag om alle deelnemers af te bellen. Dus ik reken op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Ton Broekhuisen
Houtsingel 14
Boskoop

Reactie schooldirecteur Tony Bouwsma
Vrijdagmiddag 30 maart kreeg ik deze reactie. Voor de goede orde: Tony Bouwsma en ik kennen elkaar niet.

 Van: De Akker  
Verzonden: vrijdag 30 maart 2012 16:34
Aan: Ton Broekhuisen
Onderwerp: RE: Praktische verkeerslessen op parkeerterrein aan De Akker van Neslaan

Beste Ton Broekhuisen,

Bedankt voor uw reactie n.a.v. onze schriftelijke mededeling m.b.t. de praktische verkeerslessen op het parkeerterrein aan de AP van Neslaan.

Omdat wij een sportief evenement van deze omvang niet in (fiets)wielen willen rijden zullen wij onze verkeerslessen naar een later tijdstip verplaatsen. Daar onze sportieve prestaties op het gebied van straatvoetbal wereldberoemd zijn buiten Boskoop willen wij graag twee damesploegen aanmelden voor de grote ploegenpresentatie van zondag aanstaande. We hebben ouders en leerlingen van onze school opgeroepen deze damesploegen in grote getale te komen aanmoedigen. We duimen voor mooi  aprilweer.

Wij wensen u als goede buren een sportieve happening toe!!

Tony Bouwsma, directeur De Akker

Slotmail
Een reactie naar mijn hart. Mijn slotmail aan Tony Bouwsma gistermorgen kon dan ook kort en krachtig: vier smiley’s.

Reacties zijn gesloten.