Zorgcentrum Julianastaete legt tikkende tijdbom onder Gouda

Kennen we Gouda allemaal nog? Ooit bekend van het mooie stadhuis, kaarsjesavond, kaas en stroopwafels raakte het in de kern pittoreske stadje onder de apathische ‘leiding’ van de recent vertrokken burgemeester Wim ‘Airmiles’ Cornelis de afgelopen jaren in hoog tempo haar goede naam kwijt. Nadat Cornelis een paar Marokkaanse reltrappertjes niet eens de baas kon.

Tijdbom
Onder tijdelijk burgemeester Jan Mans leek de rust de afgelopen tijd teruggekeerd in Gouda. Maar schijn bedriegt. Er tikt een nieuwe tijdbom onder Gouda nu het in de Goudse arbeiderswijk Korte Akkeren verankerde zorgcentrum Julianastaete wordt omgetoverd in een Marokkaans verzorgingstehuis.

Veranderen
Nu nog wonen er in Julianastaete uitsluitend Nederlandse ouderen. Maar dat gaat snel veranderen. Julianastaete wordt volledig ingericht voor Marokkaanse bejaarden. Naar verwachting bestaat de populatie van Julianastaete over zeven jaar uit louter Marokkaanse ouderen van de eerste generatie.  

Koersplan
Directeur Humphrey Versloot, voorzitter van de raad van bestuur van Zorgpartners Midden-Holland, ‘exploitant’ van onder meer Julianastaete, steekt zijn koersplan met Julianastaete niet onder stoelen of banken. Versloot:”Alles gaat via natuurlijk verloop. Niemand hoeft te verhuizen. Hollandse mensen kunnen hier ook nog gewoon een kamer krijgen. Al verwacht ik niet dat ze dat dan nog willen. Maar er zijn elders in Gouda ook nog tehuizen. Dus problemen zal dat niet geven.”

Gebedsruimte
Versloot, die ongetwijfeld spontaan gaat roesten als je hem in de regen zet, doet niet eens een poging om zijn foute staaltje koopmansmentaliteit te verbloemen. “Vraag schept aanbod. En in dit geval schept aanbod vraag. Er is al een gebedsruimte. En we serveren al halalvoedsel voor ouderen die gebruikmaken van de dagopvang die we hier bieden. Wanneer we nu ook de sfeer hier nog oosters maken, trekken we de Marokkaanse ouderen wel over de streep.”

ONA
Het toeval wil dat ik zelf een kind van de Korte Akkeren in Gouda ben. Ik woonde er. Ging er naar school. Liep er mijn eerste blauwtjes. En voetbalde er. Vanzelfsprekend bij ONA.

Ademhalen
Voor heel veel Korte Akkeren-bewoners is oud worden in wat tegenwoordig Julianastaete heet (rusthuis Huize Juliana bekte kennelijk niet meer) net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Al deze mensen worden in een daverende klap bij het groot vuil gezet. Door foute types als Humphrey Versloot en zijn handlangers. Handlangers, want ook Julianastaete-directeur Jan van den Broek omarmt de nieuwe doelgroep schuimbekkend van blijdschap.

Wordt vervolgd
De oplettende lezer had het al door: ik ga me hier flink mee bemoeien. En niet anoniem! Wordt dus vervolgd.

4 Reacties op Zorgcentrum Julianastaete legt tikkende tijdbom onder Gouda

 1. Ria Jansen schreef:

  Ton je slaat de spijker weer op zijn kop, ook ik als kind van de Korte Akkeren, geboren en opgegroeid,gespeeld in vrijheid en geplaagd en achterna gezeten door Ona kereltjes,krijg bij dit IDEE van Versloot en van den Broek, alleen al een misselijk makend gevoel.
  Hoe zit het nou, leven we nou in een samenleving offe???????????

  Afschieten dit plan.

  Ria Jansen

 2. Johnnieboy schreef:

  Van sommige zeurnalisten krijgt de burgemeester zelfs nog de schuld als de Aldi een Lidl wordt of de stroopwafels met minder stroop worden belegd. Of als er op een school opeens Marokkaanse kinderen verschijnen omdat dit toevallig in de wijk geboren worden. Ga je schamen, Ton.

 3. Jan schreef:

  Het is blijkbaar het hele jaar uitverkoop in Gouda.