CBR: uiterst klunzig verweer op klachten over lange wachttijden

CBR bellen? Doe het vanuit een hangmat!

Bellen naar de klantenservice van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) voor een gezondheidsverklaring? Doe het vanuit een hangmat. Want anderhalf uur of langer in de wacht is geen uitzondering. Er is zelfs iemand die ruim 2 uur aan de telefoon hing voordat een CBR-functionaris zich liet horen. Ja, slecht voor je gezondheid.

Overschrijding termijn

De reden dat er massaal wordt gebeld? CBR overschrijdt te vaak de termijn van vier maanden die voor het afgeven van een gezondheidsverklaring staat. Dus wordt klantenservice bestookt met boze telefoontjes. Want zonder gezondheidsverklaring geen rijbewijs. En dat kan knap lastig zijn natuurlijk.

CBR-barones

Gisteravond kwam een barones-achtige type namens CBR bij Kassa haar excuses maken voor het getreuzel. Althans: ik vermoedde in eerste instantie dat dat de missie was. Maar de barones kwam eigenlijk niet verder dan: ‘Ja, het klopt dat mensen erg lang moeten wachten op hun rijbewijs. Maar ja, we hebben het ook erg druk.’ Waarna ze probeerde het wereldrecord dooddoeners scherper te stellen. Uit de serie: ‘We zijn bezig met een nieuw systeem. De eerste resultaten zijn binnenkort zichtbaar.’

Juryrapport KlachtenKoning
Nee, van het boetekleed aantrekken was geen enkele sprake. De CBR-barones was vooral blij met zichzelf. Zelden zo’n klunzig staaltje damage control gezien. Als KlachtenKoning kom ik tot een naar boven afgerond cijfer: een 1.

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.