Goods (Amsterdam) zwijgt klacht over Lijster’s ‘lekkende’ leren jasje dood

Ook Klacht van de Week loopt blauwtje

Lijster's dure tas verandert langzaam van kleur...

Lijster’s dure tas verandert langzaam van kleur…

Lijster van Rossem (Amsterdam) koopt op 22 juni 2013 een zwart leren jasje (van Selected Femme, type: Daizy Leather Jacket) bij kledingwinkel Goods in Amsterdam (Huidenstraat). Tot een succes ontpopt deze aankoop zich niet. Lijster: “Zodra het regent, geeft het jasje af. Dat heeft er al toe geleid dat ik een trui en een blouse weg heb kunnen gooien omdat de mouwen zwart waren geworden.”

Tas
Ook Lijster’s beigekleurige Marc Jacobs tas is inmiddels meer zwart dan beige. Lijster: “Erg vervelend, want die tas heeft me 400 euro gekost. En al na 2 maanden zat hij onder de vlekken die er niet meer uitgaan.”

Onvrede
Lijster: “Met ieder product kan wel eens iets mis zijn. Dus meldde ik mijn klacht bij Goods. In de veronderstelling dat er naar een oplossing gezocht zou worden. Helaas doet Goods geen enkele poging om ook maar iets van mijn onvrede weg te nemen. Ik heb al meermalen te horen gekregen dat ik onzin uitkraam. Goods stelt simpelweg dat mijn verhaal niet klopt. Volgens de leverancier kán het jasje niet lekken. Punt uit. Een vreemd standpunt.”

Schoenmaker
Op advies van Goods brengt Lijster haar jasje naar een schoenmaker. Lijster: “Die stelde dat dit jasje wel degelijk kleur af kan geven. Waarop Goods reageerde ‘dat ik dan zelf het jasje wel zal hebben behandeld met iets’. Maar dat is absoluut niet het geval.”
Omdat Lijster inmiddels de wanhoop nabij is, vraagt ze Klacht van de Week om hulp.

Goods volhardt in stilzwijgen
We melden ons vele keren (en op alle mogelijke manieren) bij Goods. Slechts één keer valt er een barstje in de betonnen Goods afweermuur. In een moment van onachtzaamheid neemt de almaar zwijgende Goods-spreekbuis argeloos zijn mobiel op. Hij beweert net terug te zijn van vakantie. Waardoor hij nog niet aan beantwoording van onze vele mailtjes / reminders is toegekomen. En ja, natuurlijk zal hij nu snel reageren op de klacht van Lijster…

Geluidsfragmenten zijn geduldig
Maanden (en weer vele mails) later hult de Goods-spreekbuis zich onveranderd in stilzwijgen. Gelukkig is het geluidsfragment van deze telefonische toezegging niet aan een houdbaarheidsdatum gebonden.

Reactie Goods
Of de – onder dit tussenkopje voor Goods gereserveerde ruimte – verder blanco blijft, zal de tijd leren.

Juryrappport
Hoe goed een bedrijf, organisatie óf winkel ook presteert: klachten zijn nooit uit te sluiten. Gelukkig is er altijd een herkansing. Lees: een uitgelezen kans om te laten zien dat je van je fouten leert. Waardoor je je dienstverlening kunt verbeteren. Wie daar als bedrijf bewust van afziet, geeft een signaal af. Concreter: een slecht signaal!

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.