Havensteder bouwt aan verkeerde dossier #parttwo

Havensteder

Metro

Op 11 april 2016 besteedde ik in Metro aandacht aan de noodkreet van Havensteder-huurster Nathaly van Leeuwen. De hoogzwangere Nathaly voelt zich al een jaar geteisterd door haar nieuwe onderbuurvrouw. Woningbouwvereniging Havensteder is naadloos op de hoogte van deze situatie. En erkent volmondig dat de onderbuurvrouw de bron van alle ellende is.  Havensteder zegt niet in te kunnen grijpen. Er zou een te mager dossier liggen om de rechter te overtuigen. Dat ligt NIET aan het aantal meldingen dat Nathaly van deze al een jaar durende overlast heeft gedaan bij Havensteder. Maar aan de wijze waarop die meldingen zijn gedaan: namelijk via Whatsapp. En dat had schriftelijk gemoeten. Stelt Havensteder. Lees hier de volledige case.

Dossier

Nee, een oplossing leverde mijn interventie niet op. Wel is duidelijk dat het Havensteder nu ernst is om aan een dossier te werken waarmee de rechter wél potten kan breken. Nee, ik heb het nu niet over het dossier waarmee de onderbuurvrouw de wacht kan worden aangezegd. Het lijkt er sterk op dat er een dossier tégen Nathaly van Leeuwen wordt opgebouwd.

Geluidsmeter

Concreet: Havensteder heeft Nathaly dringend verzocht om een geluidsmeter in haar flat te laten plaatsen.  Maar Nathaly voelt er (terecht) niets voor om 24 uur per dag afgetapt te worden. Die eer valt – bij mijn weten – louter zware criminelen ten deel. Havensteder wil ook dat Nathaly een urgentieverklaring bij haar huisarts gaat halen zodat ze eerder in aanmerking komt voor een andere woning. Voldoet Nathaly niet aan die twee verzoeken van Havensteder, dan staat ZIJ een oplossing van deze onverkwikkelijke situatie in de weg. Te gek voor woorden, ja!

Havensteder

En Havensteder? Dat blijft zich doodleuk verschuilen achter een incompleet dossier. En passant wordt de treiterende onderbuurvrouw op haar wenken bediend. Havensteder zegt met de zaak in de maag te zitten. Maar dat blijkt helemaal nergens uit. Er wordt  gewezen richting tekort schietende hulpverlening. Uit de serie: ‘Wat kunnen WIJ er nou toch aan doen?’ Waardoor je haast zou gaan denken dat niet Nathaly maar Havensteder hier het exclusieve slachtoffer van een doorgeslagen onderbuurvrouw is.

Bonken

Zondagavond 24 april 2016 werd Nathaly wederom belaagd door haar terrorbuurvrouw. Deze keer stond de onderbuurvrouw krijsend op de voordeur te bonken nadat haar bovenbuurvrouw in de feestvreugde over de bekerwinst van Feyenoord op FC Utrecht per ongeluk een asbak van de tafel stootte. Gelukkig werd de deur niet geopend. Waardoor excessen uitbleven.

Eerst gewonden?
Ik meldde me maandag 25 april 2016 bij Havensteder om te vragen of er nu eerst gewonden (of erger) moesten vallen bij deze burenruzie. Het antwoord staat hierboven: een onuitgesproken JA dus.

Reacties zijn gesloten.