Jarige Wolfie: blij met gulle teamgenoten!

 
Wolfie
Ton Broekhuisen (1950) is sinds 2016 herintredend voetballer. Wekelijks traint hij twee keer met andere Goudse voetbaloudjes. Paraplunaam: Oldstars 1886.
Van elke training schrijft hij een sfeerverslag. Zie de eigen Facebookpagina van Oldstars 1886.
Hierbij het sfeerverslag van vrijdagmiddag 4 maart 2022.
 
Tien man tussen de lijnen
Een drukte van belang vrijdagmiddag 4 maart op het Olympia-veld in Gouda. Tien man tussen de lijnen. Een deel van de ziekenboeg erbuiten. Plus één man met hoed, pen en kladblok. Houd komende week de betere kiosken in de gaten.
Over het partijtje: uiteindelijk trokken de witte hesjes verdiend aan het langste eind. Nee, niet omdat ze het betere van het spel hadden. Want de goed combinerende oranje-ploeg beukte hartstochtelijk op het witte doel. Waar Ad voor anker lag. Via lepe counters (met Wolfie als vooruitgeschoven post) scoorde wit echter wél. In het meestal verlaten oranje doeltje. Ja, in topsport telt alleen het resultaat!
 
Mooiste doelpunt
Het mooiste doelpunt kwam overigens van de voet van oranje Hammie. In een woud van tegenstanders wipte hij de bal op met rechts. Om met links onbedaarlijk hard raak te schieten. Voorlopig topscorer: witte Wolfie. Voorlopig: de VAR gaat de beelden nog bestuderen #dusja
 
Speciale vermelding
Speciale vermelding voor het doelpunt dat witte Dick liet noteren. Dick is bezig aan een opmerkelijke reeks: drie goals in drie trainingen. En alle drie van minder dan een meter afstand. Omhoog afgerond. Oh ja, beste fotograaf van de middag: Jos van der Kuij, tweevoudig winnaar (1951/1953) van de Roestige Camera.
 
Wolfie
Over Wolfie nog: vanwege zijn 75-jarige bestaan betaalde de snelle winger het eerste rondje van de nazit. Voor gastheer Rob Henzen reden om even met de pet rond te gaan. Op foto 2 neemt Wolfie de cheque stralend in ontvangst. Met de woorden: “Het opgehaalde bedrag is beduidend hoger dan ik hoopte. Dank voor jullie gulheid.” Of Rob Henzen zijn actie vooraf heeft afgestemd met het bestuur van Olympia, is niet bekend. Nu al: sterkte, Robbie.
 
Spandoek
Wordt weer vervolgd. Dinsdag 8 maart om precies te zijn. Aanvang: 10.00 uur. Nu al: de toeschouwer met het origineelste spandoek mag ermee op de groepsfoto. Doe je best!
 
Ton Broekhuisen, rechtsbenig toetsenbord Oldstars 1886
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reacties zijn gesloten.