KlachtenKoning bemiddelt succesvol: MVGM stort borg (4.603 euro) terug

KlachtenKoning ontving vorige week een wanhoopskreet / klacht over MVGM (Woningmanagement en Specialist in woningverhuur) van Jedidja van der Krans. In dit verband: Jedidja had haar klacht eerder al bij Klacht.nl en KlachtenKompas gedeponeerd. Maar tot enig resultaat leidde dat niet.

Klacht in het kort

In juni 2019 zegde Jedidja de huur op van de door haar van MVGM gehuurde woning in Rotterdam. Begin juli 2019 vond een positieve eindinspectie plaats door MVGM. Sinds die tijd wacht ze op terugstorten door MVGM van haar borg (ter waarde van 6 maanden huur: 4.603 euro). Ja, vreselijk veel geld natuurlijk. Correspondentie met MVGM over het terugbetalen van haar borg leverde (vreemd genoeg) niets op. Uit de serie: van het kastje naar de muur.

Ten einde raad

Jedidja: “Ik wacht inmiddels al meer dan drie maanden op mijn borg. Ik heb meerdere keren gebeld, gemaild en een officiële klacht ingediend. Kreeg eerst de belofte dat het geregeld werd. Maar er gebeurt niks en ook krijg ik geen reactie op mijn klacht en mails. Ik maak mij hier veel zorgen over. Ik heb maar liefst een borg van zes maanden betaald! Kunt u mij misschien helpen? Dat zou echt zo fijn zijn! Ik ben inmiddels best wel ten einde raad.”

Reactie MVGM
Maandag 14 oktober prikte KlachtenKoning Jedidja’s klacht ‘full power’ in het hart van MVGM. Met het dringende verzoek om de waarborgsom per direct terug te betalen. Vergezeld van excuses voor de vervelende en onnodige vertraging. Al de volgende dag kreeg KlachtenKoning het goede nieuws te horen dat het bedrag per direct teruggestort gaat worden op Jedidja’s bankrekening.  De reactie van MVGM: “Allereerst excuses voor de vertraagde uitbetaling en het feit dat u niet eerder een concrete update op mailtjes heeft ontvangen. Dit had niet mogen gebeuren. De waarborgsom van € 4.603,00 zullen wij vandaag bij onze bank aanbieden voor uitbetaling op het genoemde bankrekeningnummer.”

Reactie Jedidja
“KlachtenKoning heeft mij super goed geholpen! Verwey Vastgoed (inmiddels overgenomen door MVGM) weigerde mijn borg terug te storten en na 3,5 maand wachten en meer dan 10 mails, telefoontjes, het inschakelen van Klachtenkompas en Klacht.nl was ik redelijk ten einde raad. Er gebeurde ondanks mijn inspanningen namelijk helemaal niets vanuit MVGM. Op internet las ik dat Ton eerder een soortgelijke kwestie had opgelost dus ik had contact met hem gezocht. Ton reageerde heel betrokken en kwam direct in de actiemodus, met als gevolg dat ik binnen enkele dagen mijn borg terug gestort kreeg. Ik ben hier ontzettend blij mee en verrast dat zijn inspanningen zo snel tot resultaat hebben geleidt. KlachtenKoning kan ik absoluut aanraden!”

Juryrapport KlachtenKoning
Onbegrijpelijk dat MVGM zo veel tijd nodig had om de waarborgsom terug te storten. Dat hoort niet. En is onfatsoenlijk. KlachtenKoning gaat er vanuit dat MVGM deze nu opgeloste klacht gebruikt als input om de dienstverlening te verbeteren. Voor deze specifieke klacht geldt: missie KlachtenKoning volbracht!

Klacht melden?
Lig je wakker van een klacht die maar niet opgelost wordt? Lees eerst de voorwaarden. En meld je klacht dan hier.

Ton Broekhuisen

KlachtenKoning

Reacties zijn gesloten.