NCOI toont KlachtenKoning alsnog klantvriendelijk gezicht

NCOI

Klacht over NCOI

In december 2011 schrijft Valeska Windster (Amsterdam) zich in bij NCOI Opleidingsgroep voor de opleiding HBO Bachelor Rechten. Een maand na haar inschrijving wordt Valeska getroffen door een levensbedreigende ziekte. Veelvuldig ziekenhuisbezoek (inclusief drie operaties) is er debet aan dat Valeska zich niet afmeldt bij NCOI. Als ze zich een jaar later wél afmeldt, heeft NCOI al een incassoprocedure in gang gezet. Als gevolg daarvan wordt Valeska geconfronteerd met loonbeslag. Ook blijft NCOI haar ‘gewoon’ studieboeken sturen. Die overigens nooit uit de verpakking komen. Valeska heeft wel wat anders aan haar hoofd in die periode: overleven.

Traject klacht

Valeska vindt het onverteerbaar dat ze moet betalen voor een opleiding die ze door omstandigheden niet kan volgen. En tekent bezwaar aan bij NCOI. Dat leidt tot een moeizame correspondentie. Zonder oplossing. Dus schakelt Valeska KlachtenKoning Ton Broekhuisen in. Een hotline met NCOI levert op dat NCOI zich opnieuw in deze zaak gaat verdiepen. Binnen een week wordt er teruggekoppeld.

Oplossing

NCOI laat weten dat het natuurlijk nooit in de bedoeling heeft gelegen om het de zieke Valeska extra moeilijk te maken. NCOI wist lange tijd niet waarom Valeska geen gebruik maakte van de door NCOI geboden studiefaciliteiten. Vandaar dat tot incasso werd overgegaan. Uit coulance laat NCOI het bij het tot nu toe geïncasseerde bedrag van € 3.366,25. Het nog uitstaande bedrag van € 2.276,60 wordt kwijtgescholden. Het loonbeslag is per direct opgeheven. Een oplossing waar Valeska content mee is.

Reactie NCOI
“Wij vinden het vervelend dat door de moeilijke situatie waarin mevrouw Windster zich bevond, wij niet tijdig geïnformeerd konden worden. En daarnaar konden handelen. Gelukkig hebben wij het met elkaar toch nog op een goede manier kunnen afsluiten.”

Klacht melden?
Ook een klacht die maar niet wordt opgelost? Schakel KlachtenKoning in. Lees wel eerst even de voorwaarden. [maxbutton id=”1″ ]

Reacties zijn gesloten.