‘Sollicitatie’ naar dwangbuis loopt met sisser af

dwangbuis

Sinds april 2018 woont de moeder (18 maart 1926) van Ton Broekhuisen in verpleeghuis Savelberg in Gouda. Daar gaat veel goed. Maar ook het nodige fout. Zoals op Ton’s Facebookpagina Verpleeghuis of verpleegkluis? via regelmatige blogs te lezen valt.

Nieuwsflits zondag 6 maart: ‘Sollicitatie’ naar dwangbuis loopt met sisser af 
Zondagmiddag 6 maart moeder Ans weer bezocht. Ze zat stevig te dutten in haar onafscheidelijke stoel. Dus heb ik net zo lang hardop gesnurkt totdat ze wakker werd. Mijn moeder, blij verrast: “Ben je hier al lang?” Mijn vaste antwoord: “‘Wat voor dag is het vandaag? Oh! Dan zit ik hier pas sinds gistermiddag!”

Rolstoel
Tot mijn blijdschap stond er een rolstoel op haar kamer. Tot mijn blijdschap: de vorige was weggehaald. ‘Want, stond in de rapportage, die had mevrouw niet meer nodig. Ze kon zich wel weer achter de rollator verplaatsen.

Valgevaar
Een lachwekkende vaststelling. Die ik meteen heb aangevochten. Vanwege het simpele feit dat mijn moeder al kortademig is, zodra ze opstaat uit haar stoel. Met alle valgevaar van dien. Ja, raar, dat ik dat alleen zie. Gelukkig is het wagenpark #foto weer compleet. Dus vooruit maar weer.
Zoals ik in een eerder blog al aanstipte: volgens de rapportages zou mijn moeder 5 kg zijn afgevallen. Opgegeven gewicht: 58,5 kg. Toen ik haar zelf op de weegschaal zette, bleek dat 63 kg en een beetje te zijn. Vanmiddag gaf de Savelberg weegschaal 63,7 kg aan. Paniek voor niets dus. Maar vooral: slordig!

Mobiel
Vanmiddag met rolstoel en al naar Grand Café beneden geweest voor bakkie. En zo. Eenmaal weer boven miste ik mijn mobiel. In de veronderstelling dat ik ‘m beneden had laten liggen, meldde ik me bij de receptie. Mijn pasjes en dergelijke zitten erin. Dus paniek.

Wachtlijst
De receptioniste was zo slim om mijn nummer te bellen. En ja hoor. ik hoorde de tune van mijn mobiel. Opgelucht ging ik op het geluid af. Lang verhaal kort: mijn mobiel bleek in mijn kontzak te zitten.Tot mijn niet geringe opluchting werd ik niet in een dwangbuis gehesen. Maar dat ik inmiddels op een wachtlijst voor verpleeghuis Savelberg sta, lijkt me niet langer uitgesloten.

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.